Національна комісія, яка відповідає за здійснення державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сьогодні скасувала рішення про підвищення тарифів на воду з 29 червня 2023 року.

Як повідомляє сайт НКРЕКП, відповідне рішення на засіданні ухвалили одноголосно всі члени комітету.

“Верховний Головнокомандувач в період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування прийнятого Регулятором рішення. Крім цього, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. У зв’язку з цим пропоную скасувати постанову від 29 червня 2023 року”, – сказав голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

НКРЕКП при цьому не відкидає ідею відрегулювати тарифи, і заявили про початок обговорення на тему підвишень.

“Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів”, – зазначено в повідомленні.

 

Нагадаємо: Ми писали про те, що раніше на своєму засіданні 29 червня 2023 року НКРЕКП одноголосно ухвалило нові підвищені тарифи на воду.