21 квітня слідчі Павлоградського райвідділу провели санкціоновані судом обшуки за місцем проживання трьох підозрюваних. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Двоє мешканців Павлограда та одна з Тернівки публікували пости, в яких підтримували дії рашистської влади та прославляли збройні сили країни-агресора. Інформацію розміщували на особистих сторінках у заборонених в Україні соціальних мережах.

Чоловіка та двох жінок, які брали участь у спільній діяльності, доставили до Павлоградського райвідділу поліції для з’ясування всіх обставин злочину.

Підозрюваних повідомили про кримінальне правопорушення, пов’язане з дотриманням правил мистецтва. Стаття 111-1 Кримінального кодексу України (Кооперативна діяльність). Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом буде направлено до суду.

Заходи проводили спільно слідчі Павлоградського райвідділу поліції та співробітники відділу УСБУ м. Павлоград. Процесуальне керівництво здійснювала Павлоградська окружна прокуратура.