Мешканців Дніпра затримали на місці злочину – під час спроби продати автомобілі призначені для військових, цивільним покупцям. Це відбувалося на заправці ОККО, що на перехресті вулиць Дніпровська та Богуна.

Правоохоронці підтвердили, що автомобілі Land Rover і General Mitsubishi були надані в якості гуманітарної допомоги іноземними донорами для потреб військових, які захищають країну.

Натомість зловмисники знаходили потенційних покупців через сайти з продажу автомобілів і продавали машини за 9200 доларів.

21 квітня слідчі Павлоградського райвідділу міліції затримали двох підозрюваних 32 та 26 років. Як речові докази вилучено транспортні засоби та грошові кошти.

Найближчим часом цим людям буде повідомлено про підозри за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України (Незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги з метою отримання прибутку). Санкція цієї статті передбачає покарання від 5 до 7 років у вигляді позбавлення волі.

Спільно із співробітниками ДСНС України, підрозділами та засобами ОУВ «Запоріжжя», ОСУВ «Таврія» проводились слідчі заходи під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.