Під процесуальним керівництвом Павлоградської окружної прокуратури трьом павлоградцям та трьом мешканцям Павлоградського району повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура

За результатами розслідування, троє жителів міста Павлоград, які мали проросійські погляди, поширювали антиукраїнський контент у соціальних мережах, заперечуючи факт здійснення збройної агресії Росією проти України, під час повномасштабного вторгнення.

Також, викрито, ще троє мешканців Павлоградського району, які розміщували матеріали на підтримку дій держави-агресора та схвалення тимчасової окупації частини території України через свої особисті облікові записи в забороненій соцмережі.

Під час обшуків у місцях проживання потерпілих, було вилучено мобільні телефони та комп’ютери з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники Павлоградського райвідділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, а оперативний супровід співробітників Управління СБУ у Дніпропетровській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.