3 грудня 2022 року до поліції Павлограда почали надходити повідомлення про крадіжки з крамниці. Усі злочини задокументовані слідчо-оперативною групою Павлоградського райвідділу поліції.

Після аналізу характеру та способу вчинення крадіжок, поліцейські карного розшуку Павлоградського районного відділу поліції встановили, що 37-річний житель іншої області є причетним до цих злочинів.

Чоловік підбирав ключ або зламував двері до торговельних закладів, які не були забезпечені сигналізацією та камерами відеоспостереження, і за допомогою крадіжки техніки та електроінструментів. Він готувався до кожної крадіжки, перевіряючи наявність охоронної сигналізації та камери відеоспостереження, та діяв вночі.

3 квітня поліція провела санкціонований судом обшук за місцем проживання підозрюваного. Під час наступних дій були вироблені вироблені речі, такі як мобільні телефони, флеш-носії, будівельні електроінструменти, електротовари, слюсарні інструменти та інші.

5 квітня слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 185 (крадіжка) КК України, узгодивши це з Павлоградською окружною прокуратурою. Зараз правоохоронці встановлюють його причетність до інших схожих злочинів, які були скоєні на території Павлограда та Павлоградського району.