30 березня, під час спроби перетнути Державний кордон, затримали зловмисницю, яка вчинила злочин у м. Павлоград.

23 березня жінка обдурила 81-річного переселенця до Павлограда з Донецької області. Як повідомив потерпілий, невідома жінка шахрайським шляхом оволоділа його грошима. У розкритті афери були залучені поліцейські карного розшуку Павлоградського райвідділу поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку ГУНП у Дніпропетровській області.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили обставини злочину та особу зловмисниці. Вони виявили, що 35-річна жінка виманила у дружини жертви особисту інформацію, потім зателефонувала чоловікові, представилася працівником банку і сказала йому, що його гроші фальшиві. Щоб поміняти гроші на справжні, прийшла до чоловіка, щоб обміняти гроші. Пізніше виявилося, що замість купюр аферистка поклала в конверт папір.

Під час оперативних заходів правоохоронці встановили, що жінка, яка скоїла злочин, переховувалася в різних містах України та намагалася виїхати за кордон. Після затримання її доставили до Павлоградського районного відділу поліції, де слідчі повідомили про підозру вчинення злочину згідно зі статтею 190 частини 4 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Жінці було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з метою запобігання ухиленню від слідства та суду.

Ще два злочини шахрайка скоїла у 2019 році в Полтавській області і один в Павлограді. По цій же особі на території Криворізького району скеровано позовний акт до суду за вчинення аналогічного злочину.