У річницю нападу Росії на Україну український прапор піднімуть у п’ятницю на будівлі Рейхстагу, перед палацом Бельв’ю та на Канцелярії. Численні федеральні міністерства також, ймовірно, приєднаються до кампанії символічної підтримки України.

Про це повідомляє Bild.

Прапори на південно-західній вежі парламенту є “особливо чітким знаком солідарності з українським народом”, заявили в адміністрації Бундестагу в четвер. Чорно-червоно-золотий федеральний прапор зазвичай майорить на трьох із чотирьох веж, а синій європейський прапор із зірками — на південно-східній вежі.

Щось подібне планується в офіційній резиденції федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра: синьо-жовтий прапор України піднімуть о 7:00 перед палацом Бельвю, де відбудеться центральна політична подія з нагоди річниці Російської Федерації. напад відбудеться в п’ятницю.

24 лютого 2022 року почалася війна Росії проти сусідньої країни. Відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ, вищим федеральним органам влади, у тому числі міністерствам, прямо дозволено підняти державний прапор України 24 лютого.