25 травня інспекторським складом відділу запобігання надзвичайним ситуаціям було проведено профілактичні бесіди з мешканцями приватного житлового сектору міста Павлоград щодо дотримання основних правил пожежної безпеки в побуті.

Під час спілкування, надзвичайники розповіли городянам правила безпечної поведінки вдома, нагадали алгоритм дій у разі виникнення пожежі в будівлі. Зауважили на небезпеці користування пошкодженими розетками та саморобними подовжувачами, а при виникненні займання в оселі в першу чергу необхідно, по можливості, знеструмити місце події та прийняти заходи щодо евакуації людей.  Також, фахівці Служби порятунку нагадали про заборону спалювання сухої рослинності та сміття,  адже кожен такий підпал щоразу завдає суттєвої шкоди не тільки довкіллю, але й  самим людям.

Аби мешканці не забували та дотримувались елементарних правил пожежної безпеки, рятувальники залишали тематичні листівки та нагадували, що у разі небезпеки необхідно телефонувати з будь-якого телефону за номером «101». Крім того, під час проведення відпрацювання було розповсюджено агітаційні матеріали з питань безпеки життєдіяльності через поштові скриньки.

Як показує досвід, подібні профілактичні заходи допомагають акцентувати увагу населення на необхідності дотримання протипожежних заходів та сприяють профілактиці пожеж і трагічних випадків на них.