Сьогодні, 13 грудня, на 31 позачерговій сесії депутати міської ради ухвалили рішення, згідно з яким надали нові назви 46 вулицям та 15 провулкам міста Павлограда.

Процес перейменування почався ще у восени. Мова йде про дерусифікацію назв — зміну назв вулиць, які не мають стосунку до України, а були так названі в радянські часи.

У виконкомі була створена відповідна комісія. А на початку листопада на офіційному сайті було запущено онлайн-голосування для громадськості щодо перейменування вулиць. З варіантами нових назв ознайомились члени виконкому, Громадської ради, депутати. Кожен павлоградець міг внести свою пропозицію щодо назви тієї чи іншої вулиці.

«Деяких обурювало, що це не на часі. Я скажу, що ми дуже запізнилися з цим процесом. Якби ми це зробили в 1991 році, коли Україна оголосила себе незалежною державою, то, можливо, і історія наша була б зовсім іншою, і трагічні події сьогоднішнього дня могли б не статися», — сказала заступниця міського голови Аліса Рябова.

Вона підкреслила, що жодних фінансових витрат для людей не буде — таблички з новими назвами зроблять за кошт міського бюджету.
Щодо зміни документів, то при купівлі-продажу майна нову назву впишуть у нові документи.

«Наша вулиця Західнодонбаська вже давно перейменована і жодних витрат ні як фізична, ні як юридична особа, ні як ОСББ ми не понесли», — підтвердила голова Громадської Ради Оксана Горова.

 

Для довідки: у нашому місті налічується 1 проспект, 1 бульвар, 227 вулиць, 78 провулків та 6 проїздів. Загальна їх протяжність – 361 кілометр.