ДБР у взаємодії з СБУ та Нацполіцією під час масштабної спецоперації щодо протидії наркоторгівлі затримали в Дніпрі 9 наркоділків, у тому числі 4 правоохоронці.

Встановлено, що мешканець Дніпра організував потужну злочинну організацію, яка торгувала метамфетаміном. До незаконного бізнесу він залучив навіть свою дружину. «Прикривали» цю діяльність 4 правоохоронці одного з районних управлінь Дніпропетровщини.

Наркотичні речовини продавалися цілодобово на території однієї зі станцій техобслуговування автомобілів. Там була облаштована спеціальна кімната, де всі охочі могли не лише купити дозу, а й одразу вжити куплений товар. Коштувала така послуга 750 гривень за одну дозу.

За попередніми даними, щомісяця ділки заробляли понад 1,5 млн гривень.

У ході спецоперації відбулося 35 обшуків, вилучені чорнові записи, мобільні телефони, ноутбуки та вже розфасовані пакунки з наркотиками. Затримано 9 осіб, четверо з яких – правоохоронці.

Усім затриманим повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації, придбанні та збуті наркотичних речовин, організації місця для вживання наркотиків (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 255, ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 з конфіскацією майна.

Слідство триває, встановлюється канал постачання наркотиків, вирішується питання обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.