Павлогорадська поліція завдяки службовому псу Баю швидко встановила причетну до розбійного нападу людину та затримала її у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У селі Варварівка Юр’ївської громади 5 квітня стався злочин. Зловмисник проник до приватного домоволодіння, побив господаря та заволодів його майном. На місце події, по виклику прибула слідчо-оперативна група, у складі якої були дільничні офіцери поліції, поліцейські офіцери громади та кінолог з вівчаркою Баєм.

Службовому псу знадобилось менше ніж годину, щоб розшукати причетного до розбійного нападу чоловіка. Бай привів правоохоронців на подвір’я приватного домоволодіння 30-річного жителя Варварівки. Під час огляду домоволодіння правоохоронці виявили майно потерпілого та сліди злочину на одязі чоловіка. Нападника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Того ж дня слідчі Павлоградського районного відділу поліції за процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу на час досудового слідства.