Чоловік намагався відкупитись від правоохоронців, щоб уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

17 лютого близько 21:40 в селі Богданівка Павлоградського району інспектори сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Павлоградського РВП зупинили автомобіль «ЗАЗ – Славута». Під час перевірки документів поліцейські виявили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду виявився позитивним – в крові 43-річного водія прилад зафіксував 1,23 проміле алкоголю. Транспортний засіб вилучили та помістили на майданчик відділення поліції №1 міста Тернівка.

20 лютого водій автомобіля прийшов до відділення поліції та у службовому кабінеті намагався дати поліцейському хабар у розмірі 5 тис. гривень за повернення автомобіля. Правоохоронці повідомили чоловіку про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але це його не зупинило. Факт надання неправомірної вигоди службовій особі задокументовано.

За керування транспортним засобом у стані сп’яніння водію поліцейські винесли постанову за ч. 1 ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчим за узгодженням з окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Найближчим часом чоловіку буде повідомлено про підозру.