30 грудня під час засідання Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала раніше ухвалену постанову про підняття тарифів на водопостачання.

Нагадуємо, що Наш Павлоград повідомляв, про  намагання НКРЕКП затвердити підвищені тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення у два етапи: перший етап здорожчання був запланований із 1 січня 2023 року, другий – з липня 2023 року. 27 грудня відповідна постанова була ухвалена.

Проте через велику кількість зауважень та пропозицій НКРЕКП відправила на доопрацювання проекти рішень щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Причин для відміни декілька, їх пояснив голова Комісії.

При оформленні рішення з цього питання з’ясувалося, що у зв’язку з великою кількістю зауважень та пропозицій до проекту рішень, тривалого їх обговорення, початку повітряної тривоги, рішення, запропоновані для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному, відповідно, голосували за різні проекти. Крім цього, запропоноване рішення суттєво відрізняється від оприлюдненого на сайті проекту, тому при їх оформленні виникли непорозуміння щодо розмірів та структури цих тарифів, – зазначив голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський.

Тож, тарифи на воду в Павлограді змінюватися не будуть, якнайменше поки що.