Ситуація  на павлоградському водоканалі  катастрофічна,  очисні  системи знаходяться в неналежному стані, у підприємства великі борги, понад, 50 млн грн.. Бюджет міста не в змозі підтримувати його відповідну  діяльність та забезпечити людей якісною питною водою.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

На даний момент в керуванні обласної ради знаходяться «Аульський водовід» та  водоканали:  міст Кам’янського, Солоного,  Апостолового, прийняті рішення по Синельниковому,  Тернівці  і Першотравенську. 

Бюджети цих міст також не могли підтримувати свої водоканали, накопичували борги і неодноразово наражали на ризик залишити своїх мешканців без води. 

Після передачі їх в керування облради, тут був змінений менеджмент, змінений облік, зроблений цивілізований спосіб розрахунків з населенням через сайти каналів, усунені пориви води, виявлені незаконні врізки води. Наприклад, на момент передачі водоканалу міста Кам’янське в січні цього року, його втрати по воді складали 1 млн 300 тис кубів, лише за квартал втрати вдалося скоротити до 300 тис. 

А економія витрат за 1 квартал 2020 року по «Аульському водоводу» склала 13 млн 329 тис грн.. З них електроенергії вдалося зекономити на 8 млн. Значної економії досягли завдяки  тому, що «Аульський водовід»  з липня 2019 року став учасником ринку електроенергії та отримав  відповідну ліцензію на  її постачання. Таким чином тариф на електропостачання був знижений в рази  — з 2 грн 40 коп до 1 грн 50 коп.

«Зараз Святославом Олійником, головою обласної ради поставлені  такі задачі:  канал Дніпро- Західний Донбас, який зараз на балансі держави,  взяти в керування області.  Бо на жаль, держава не фінансувала жодного разу модернізацію каналу. Для цього ми звернулися в Кабмін і зараз це питання розглядається. На базі каналу Дніпро- Західний Донбас створити мережу якісного водопостачання, в яких увійдуть всі водоканали, що забезпечуються водою з ДЗД», — розповів заступник голови облради Володимир Тюрін.