Цьогоріч п’ятеро мешканців області, звільнених із трудового рабства, отримали відповідний статус – особа, яка постраждала від торгівлі людьми. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай. 

«Днями до мене по допомогу звернулися громадські активісти. Вони розповіли про жінку, яка стала жертвою торгівлі людьми в одній з європейських країн. Туди вона поїхала на заробітки, працювала у кафе. Познайомилася із чоловіком, який незабаром освідчився їй. Проте обранець виявився не тим, за кого себе видавав. Дівчина потрапила до сексуального рабства.  Вона зуміла втекти та звернулася по допомогу до поліції. Там їй надали захист. За півроку жінка вирішила повернутися додому. Ми забезпечили всю необхідну організаційну допомогу, транспорт. Нині постраждала вже вдома», – розповіла Ірина Грицай. 

Ще трьох мешканців регіону цьогоріч звільнили із трудового рабства, додали в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА. Вони також оформлюють відповідний статус, який присвоює Міністерство соціальної політики України.

Люди з таким статусом мають право на разову грошову допомогу від держави у розмірі трьох прожиткових мінімумів. Нині це від 5337 грн до 6654 грн.

Про випадки торгівлі людьми можна повідомляти за номерами: (056) 720 94 45, (067) 926 63 26 або на електронну адресу: rakhmanov@adm.dp.gov.ua.