«Цілі сталого розвитку: відкрите суспільство». Учнів 8-11 класів запрошують взяти участь в обласному конкурсі есе. Його проводить Дніпропетровське відділення Малої Академії Наук України. Роботи можна подати до 28 червня, повідомили у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

«Конкурс присвятили 24-й річниці Конституції України. Основна мета – привернути увагу молоді до Цілей сталого розвитку, а також сприяти національно-патріотичному розвитку школярів. Долучитися запрошуємо учнів та вихованців закладів середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти», – сказали у департаменті освіти і науки  Дніпропетровської ОДА.

Організатори конкурсу пропонують учасникам пофантазувати й написати есе у вигляді інтерв’ю – з філософом, культурним або громадсько-політичним діячем минулого чи сучасності. Тематика – побудова відкритого суспільства в інтересах сталого розвитку, забезпечення вільного доступу для правосуддя, створення ефективних інституцій на всіх рівнях. Обсяг – не більше трьох сторінок формату А4.

Надіслати есе слід до 28 червня на електронну адресу dnepr.obl.man@gmail.com Члени журі оцінюватимуть грамотність робіт, їхню відповідність ідеї конкурсу, художню майстерність і смислову наповненість. Результати оголосять 3 липня.

Більше – на сайті.