Є у Павлограді підприємство орендарів «Завод «Луч». Власниками підприємства є колишні працівники державного підприємства «Павлоградський завод «Луч», а організацію очолює Валентин Чекалін, який працює керівником трохи більше 7 місяців.

Вже не один рік триває судова тяганина між Павлоградською міською радою і колишніми працівниками заводу «Луч». Але сьогодні ми не будемо заглиблюватись у суть цього спору.

Ми зосередимось на тому, що 16 грудня 2019 року Господарський суд Дніпропетровської області своєю ухвалою заборонив Павлоградській міській раді вчиняти будь-які дії по зміні огорожі земельної ділянки площею 0,0655 га, розташованої на вул. Центральній (район будинку №84а), та по зміні місцезнаходження майна на вказаній земельній ділянці до вирішення спору по господарській справі. Ухвала суду є виконавчим документом і підлягає виконанню до 17 грудня 2022 року. Але…

У четвер, 30 квітня, о 5:30 до зазначеної земельної ділянки прибули представники комунальних підприємств «Затишне місто» та «Муніципальна варта» Павлоградської міської ради, а також Павлоградського відділу поліції. Як наслідок – огорожу земельної ділянки було знесено. До речі, це вже не перший випадок, коли комунальні служби, які підпорядковані безпосередньо міській владі, порушують ухвалу Господарського суду. Хоча статтею 382 Кримінального кодексу України за умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню передбачена відповідальність. Крім того, відповідно до статті 365 Кримінального кодексу України, за перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу передбачена відповідальність – прокоментували події керівник підприємства Валентин Чекалін на юрист Сергій Савченко.

Того ж дня співвласники ОП «Завод «Луч» звернулись із відповідними заявами до  владних осіб та установ з проханням вжити заходи щодо усунення порушень чинного Кримінального кодексу України та порушення ухвали Господарського суду від 16.12.2019 року, вжити заходи, щоб слідчі та прокурори всебічно, повно і неупереджено досліджували обставини описаних вище подій у Павлограді 30 квітня. Крім того, є звернення притягнути до відповідальності осіб, які порушували законодавство.

Дуже хочеться вірити, що дії комунальних підприємств на території орендного підприємства «Завод «Луч» 30 квітня ніяк не пов’язані з активною громадянською позицією його керівника – депутата Павлоградської міської ради Валентина Чекаліна. Адже якщо таким чином влада надумає «з’ясовувати відносини» безпосередньо з Валентином Чекаліним, який є найманим працівником, проблеми виникнуть у всього орендного підприємства «Завод «Луч», тобто у всіх його співвласників. І миритися з цими проблемами люди не будуть.